Ciasto z kremem

Ocena przepisu

Składniki

na ciasto

na masę

dodatkowo

  • truskawki ok10 szt
  • dżem truskawkowy 1 szt
  • polewa czekoladowa

Sposób przyrządzenia

Jajka wybić i zmiksować z cukrem na puszystą masę. Dodać mąkę połączoną z kawą i proszkiem do pieczenia. Ciasto wylać do przygotowanej blaszki i piec ok 40 min w 180 stopniach. Wystudzić i przekroić na połowy. Budyń z dodatkiem mąki ziemniaczanej ugotować na mleku z cukrem. Wystudzić. Zmiksować z masłem i białym serem. Masę wyłożyć na połowę ciasta i przykryć drugą połową. Posmarować dżemem i położyć połówki umytych i osączonych truskawek. Polać polewą i dowolnie udekorować.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 50 min
Ile porcji: 20
Wyświetlenia: 755
Data dodania: 2012-10-16

Zdjęcia

Ciasto z  kremem
kuchareczka221#

Dodane przez:

kuchareczka221

2012-10-31
Ciasto z kremem
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Ciasto z kremem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.