Czekoladowiec serowo-budyniowy

Ocena przepisu

Składniki

ciasto

budyń

  • budynie czekoladowe cukrem 2 opakowania
  • mleko 1 litr
  • budynie śmietankowe z cukrem 2 opakownia
  • masło 2 łyżki

ser

Sposób przyrządzenia

Białka ubij na sztywno, dodaj cukier, cukier waniliowy, żółtka, mąkę, kakao i czekoladę w proszku. Odłóż 5-6 łyżek ciasta a resztę wylej na blaszkę i piecz 35-40minut w temp 180*. Po upieczeniu przekrój na pół. Ser zmiksuj z masłem, cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami. Dodaj ubitą pianę z białek, postaw na gazie i zagotuj. Dodaj budyń rozmieszany z mąką ziemniaczaną w mleku. Zgotuj aż zgęstnieje. Budynie[każdy osobno]ugotuj na mleku z masłem. Połowę ciemnego ciasta włóż do blaszki i układaj łyżką łatki na przemian z sera i budyniu czekoladowego. Przykryć drugą częścią ciemnego ciasta. Budyń śmietankowy włożyć do woreczka lub szprycy i wycisnąć dowolne wzorki, na to podobnie zrobić pozostałe surowe ciemne ciasto. Zapiec wszytko około 20 minut w temp 200*.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 100 min
Ile porcji: 11
Wyświetlenia: 649
Data dodania: 2011-12-17

Zdjęcia

Czekoladowiec serowo-budyniowy
malinka18#

Dodane przez:

malinka18

2011-12-17
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Czekoladowiec serowo-budyniowy

2012-01-24 18:23:29

mmm... same pyszności... budyń i ser = to musi być pyszne ciacho,

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.