Czekoladowiec serowo-budyniowy
Składniki
ciasto
budyń
- budynie czekoladowe cukrem 2 opakowania
- mleko 1 litr
- budynie śmietankowe z cukrem 2 opakownia
- masło 2 łyżki
ser
Sposób przyrządzenia
Białka ubij na sztywno, dodaj cukier, cukier waniliowy, żółtka, mąkę, kakao i czekoladę w proszku. Odłóż 5-6 łyżek ciasta a resztę wylej na blaszkę i piecz 35-40minut w temp 180*. Po upieczeniu przekrój na pół. Ser zmiksuj z masłem, cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami. Dodaj ubitą pianę z białek, postaw na gazie i zagotuj. Dodaj budyń rozmieszany z mąką ziemniaczaną w mleku. Zgotuj aż zgęstnieje. Budynie[każdy osobno]ugotuj na mleku z masłem. Połowę ciemnego ciasta włóż do blaszki i układaj łyżką łatki na przemian z sera i budyniu czekoladowego. Przykryć drugą częścią ciemnego ciasta. Budyń śmietankowy włożyć do woreczka lub szprycy i wycisnąć dowolne wzorki, na to podobnie zrobić pozostałe surowe ciemne ciasto. Zapiec wszytko około 20 minut w temp 200*.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty