Faszerowane pigwy

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Umyte pigwy cienko obrać, specjalną łyżeczka wydrążyć gniazda nasienne, mięso zmielone wymieszać z posiekanym koperkiem, posiekanymi orzechami, drobno posiekaną cebulą , sole, pieprzem i jajkiem. Napełnić farszem wydrążone pigwy, ułożyć je w płaskim rondlu, polać stopionym masłem i bulionem, posypać cukrem i dusić na małym ogniu pod przykryciem około 40 minut. Podawać z ryżem.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1313
Data dodania: 2010-05-24

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Faszerowane pigwy

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.