Jaja w sosie koperkowym

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Koperek myjemy, osuszamy i drobno kroimy. Jajka gotujemy na twardo, a następnie obieramy. W garnku na małym ogniu roztapiamy margarynę (można zamiast margaryny użyć masła). Dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy.

Smażymy do czasu aż zrobi się jasnozłota zasmażka. Do margaryny z mąką wlewamy wodę i ponownie mieszamy. Możemy dać kawałek kostki rosołowej. Następnie dodajemy śmietanę i posiekany koperek. Przyprawiamy solą i pieprzem.

Sos gotujemy jeszcze przez chwilę cały czas mieszając. Jajka przekrawamy na pół, układamy na talerzu i polewamy gorącym sosem koperkowym. Podawać z ziemniaczkami i surówką.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 1173
Data dodania: 2011-04-15

Zdjęcia

Jaja w sosie koperkowym
monciasz#

Dodane przez:

monciasz

2011-05-17
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Jaja w sosie koperkowym

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.