Papryka faszerowana

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Czosnek i cebulę drobniutko posiekać. Pieczarki oczyścić i pokroić w drobną kostkę. pierś z kurczaka pokroić w kostkę Ryż ugotować. Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć na niej pierś z kurczaka, gdy będzie usmażona dodać czosnek i cebulę. Na drugiej patelni poddusić na oliwie pieczarki, dodać do nich ryż, po 2-3 minutach dodać zawartość drugiej patelni. Nadzienie doprawić do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką, dodać sos chili i sos teriyaki.
Z papryk odkroić wierzch, wyjąć z nich gniazda nasienne i nałożyć nadzienie. Posypać je startym serem żółtym i szczypiorkiem. Papryki przykryć odkrojonym wierzchem. Ułożyć je w naczyniu żaroodpornym, podlać niewielką ilością wody i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez około 15- 20 minut, aż papryka będzie dość miękka. Podawać na gorąco.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 1306
Data dodania: 2011-06-30

Zdjęcia

Papryka faszerowana
albertos#

Dodane przez:

albertos

2011-06-30
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Papryka faszerowana

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.