Pieczarkowy sos do placków

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Pieczarki myjemy, odsączamy z wody, kroimy na plasterki. Rozgrzewamy na patelni połowę oleju i wrzucamy pieczarki. Smażymy, a w tym czasie obieramy i kroimy w kosteczkę cebulę. Dorzucamy cebule do pieczarek. Po chwili wlewamy 2 szklanki wody i dodajemy kostkę rosołową.

Rozgrzewamy pozostały olej na innej patelni i robimy z maki zasmażkę, wlewamy trochę bulionu z pieczarek i po wymieszaniu przelewamy do grzybów. Zagotowujemy, przyprawiamy sola i pieprzem do smaku.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 472
Data dodania: 2012-01-17

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Pieczarkowy sos do placków

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.