Margarynę zmiksować z żółtkami jajkiem i cukrem. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia. Gdy wszystko się połączy przełożyć n blat wyrobi ciasto podzielić na dwie części owinąć folią i włożyć do lodówki n godzinę.
W tym czasie obrać jajka usunąć nasiona i pokroić na kawałki. Przesmażyć je na patelni z 1/3 szklanki wody. Po około 5 minutach dodać 4 łyżki cukru. Smażyć jeszcze około 0 minut i odstawić do wystygnięcia. Jeśli jabłka są kwaśne można doda więcej cukru.
Formę wysmarować tłuszczem i posypać bułką. Jedna część ciasta rozwałkować i przełożyć do formy dokładnie wyklejając brzegi. Na to ułożyć jabłka, następnie dodać pianę z białek ubitą z cukrem pudrem i odrobina soli.
Na wierzch ułożyć drugą warstwę ciasta. Piec w piekarniku ok. 45 minut w 170 stopniach. N koniec można posypać cukrem pudrem.