Szarlotka

Ocena przepisu

Składniki

kruche ciasto

nadzienie

do formy

Sposób przyrządzenia

Margarynę zmiksować z żółtkami jajkiem i cukrem. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia. Gdy wszystko się połączy przełożyć n blat wyrobi ciasto podzielić na dwie części owinąć folią i włożyć do lodówki n godzinę.

W tym czasie obrać jajka usunąć nasiona i pokroić na kawałki. Przesmażyć je na patelni z 1/3 szklanki wody. Po około 5 minutach dodać 4 łyżki cukru. Smażyć jeszcze około 0 minut i odstawić do wystygnięcia. Jeśli jabłka są kwaśne można doda więcej cukru.

Formę wysmarować tłuszczem i posypać bułką. Jedna część ciasta rozwałkować i przełożyć do formy dokładnie wyklejając brzegi. Na to ułożyć jabłka, następnie dodać pianę z białek ubitą z cukrem pudrem i odrobina soli.

Na wierzch ułożyć drugą warstwę ciasta. Piec w piekarniku ok. 45 minut w 170 stopniach. N koniec można posypać cukrem pudrem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 120 min
Ile porcji: 10
Wyświetlenia: 730
Data dodania: 2012-08-11

Zdjęcia

Szarlotka
kasiulka25#

Dodane przez:

kasiulka25

2012-08-11
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Szarlotka

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.