Ciasto przekładane
Składniki
ciasto
piana
masa
Sposób przyrządzenia
Ciasto: z podanych składników zagniatamy ciasto, wkładamy je na noc do lodówki. Następnie ciasto dzielimy na 6 kawałków, każdy cienko rozwałkowujemy.
Białka, cukier puder oraz kisiel ubijamy. Na trzech plackach układamy 1/3 piany i brzoskwiń, przykrywamy pustym plackiem. Pieczemy 30 minut w temp. 180*C.
Masa: pół szklanki mleka łączymy z mąkami, dokładnie mieszamy. Resztę mleka, cukier i cukier waniliowy doprowadzamy do wrzenia. Wlewamy mleko rozrobione z mąkami i gotujemy gęstą masę. Odstawiamy do wystudzenia. Następnie margarynę ucieramy, dodajemy przestudzony krem, dalej ucieramy na jednolitą masę. Tak przygotowaną masą przekładamy placki.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty