Ciasto przekładane

Ocena przepisu

Składniki

ciasto

piana

masa

Sposób przyrządzenia

Ciasto: z podanych składników zagniatamy ciasto, wkładamy je na noc do lodówki. Następnie ciasto dzielimy na 6 kawałków, każdy cienko rozwałkowujemy.
Białka, cukier puder oraz kisiel ubijamy. Na trzech plackach układamy 1/3 piany i brzoskwiń, przykrywamy pustym plackiem. Pieczemy 30 minut w temp. 180*C.
Masa: pół szklanki mleka łączymy z mąkami, dokładnie mieszamy. Resztę mleka, cukier i cukier waniliowy doprowadzamy do wrzenia. Wlewamy mleko rozrobione z mąkami i gotujemy gęstą masę. Odstawiamy do wystudzenia. Następnie margarynę ucieramy, dodajemy przestudzony krem, dalej ucieramy na jednolitą masę. Tak przygotowaną masą przekładamy placki.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 1213
Data dodania: 2010-04-30

Zdjęcia

Ciasto przekładane
Bocja#

Dodane przez:

Bocja

2011-02-25
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Ciasto przekładane

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.