• apette.pl
  • Cukinia faszerowana na talerzyku wsród warzyw

Cukinia faszerowana na talerzyku wsród warzyw

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie. Ryż w torebce ugotować. Cukinię opłukać pokroić poprzecznie na ok 50 cm długości kawałki. Można zrobić to także jak widać na zdjęciu wycinając wzorek. Wydrążyć miąższ ale nie przebijać na wylot.

Na patelni rozgrzać olej, przesmażyć na nim pokrojoną w kostkę cebulę, następnie dodać mięso i wydrążone części cukinii przyprawić sola i pieprzem oraz papryką czerwona. Na koniec dodać ugotowany ryż i wszystko wymieszać.

Cukinie na ok 5 minut gotować we wrzątku. Po tym czasie nakładać do otworów farszy. Posypać startym serem i zapiekać ok 30 minut w piekarniku w 170 stopniach. Fasolkę ugotować w osolonej wodzie. Na patelni stopić masło przesmażyć na nim fasolkę posypać bułką tartą tak aby obtoczyć strączki. Podawać cukinię z ziemniaczkami z wody i smażoną fasolką. Smacznego!!!
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 80 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 454
Data dodania: 2012-07-26

Zdjęcia

Cukinia faszerowana na talerzyku wsród warzyw
kasiulka25#

Dodane przez:

kasiulka25

2012-07-26
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Cukinia faszerowana na talerzyku wsród warzyw

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.