Sernik na zimno z truskawkami

Ocena przepisu

Składniki

Biszkopt

masa

Sposób przyrządzenia

Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Pod koniec dodać cukier i ciągle miksując dodać żółtka. Mąki przesiać z proszkiem do pieczenia i dodać do masy jajecznej. Na koniec wlać rozpuszczoną letnią margaryne. Ciasto dokładnie wymieszać i wlać do wyłożonej papierem do pieczenia formy tortowej o średnicy 25cm. Piec ok 25 min. w temp. 180'C.

Serki homogenizowane zmiksować ok 2 min na najwyższych obrotach, dodać cukier puder oraz cukier waniliowy i zmniejszyć obroty. Dodać rozpuszczoną żelatynę - chwilkę zmiksować i gdy zacznie tężeć wylać na biszkopt. Schłodzić ok 30 min. Po tym czasie ułożyć truskawki. Dodałam również jadalne perełki. ponownie schłodzić ok 2 godzin. Smacznego !!
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 3 godz
Ile porcji: 20
Wyświetlenia: 597
Data dodania: 2011-05-30

Zdjęcia

Sernik na zimno z truskawkami
Iwusia#

Dodane przez:

Iwusia

2011-05-30
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Sernik na zimno z truskawkami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.