Sernik na kruchym cieście

Ocena przepisu

Składniki

ciasto kruche

masa serowa

Sposób przyrządzenia

Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy jajko, proszek do pieczenia, 120 g cukru pudru, cukier waniliowy, 125 g masła i szczyptę soli, wyrabiamy ciasto, odstawiamy na 30 minut do lodówki. Ciasto rozwałkowujemy, układamy w blaszce, pieczemy 20 minut w 190 stopniach, przestudzamy. Ser twarogowy mielimy 3 razy, ucieramy z kostką masła. Żółtka ucieramy z cukrem waniliowym, 300 g cukru pudru, mąką ziemniaczaną, dodajemy do masy serowej. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy do masy z aromatem cytrynowym. Namoczone rodzynki obtaczamy w mące, dodajemy do masy serowej. Masę wylewamy na ciasto kruche, pieczemy 70 minut w 190 stopniach. Podajemy po przestudzeniu.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 12
Wyświetlenia: 841
Data dodania: 2011-04-25

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Sernik na kruchym cieście

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.