Placki ziemniaczane

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Cebulę obrać, drobniutko posiekać. Natkę pietruszki, szczypiorek umyć, posiekać. Ziemniaki obrać, umyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Odstawić na 15 minut. Zlać powstałą wodę. Do ziemniaków tartych dodać jajko, mąkę, śmietanę, siekane liście selera, natkę pietruszki oraz szczypiorek. Wymieszać dokładnie masę ziemniaczaną. Doprawić do smaku solą ziołową, pieprzem, wymieszać. Rozgrzać olej na patelni, nakładać łyżką masę ziemniaczaną, formując placki. Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 602
Data dodania: 2011-12-15

Zdjęcia

Placki ziemniaczane
malinka18#

Dodane przez:

malinka18

2011-12-31
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Placki ziemniaczane

2011-12-31 17:05:14

wypróbowałam twój przepis z tym że nie dodawałam zieleniny.bardzo dobre i chrupiące na brzegach.polecam nawet bez zieleniny ;-)

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.